Soutěž o nejlepší kotlíkový guláš
26.09.2023 12:25
TJ Sokol Osek nad Bečvou zve srdečně všechny občany na 1. ročník „Soutěže o nejlepší
kotlíkový guláš“, která se bude konat v sobotu 14. října 2023 na travnaté ploše za hřištěm u
sokolovny. Sraz 2 až 7 - mi členných soutěžních týmů je do 9:00 hodin na travnaté ploše za
hřištěm u sokolovny, začátek vaření 10:00 – 14:30, ochutnávka a hodnocení je od 14:30,
vyhlášení výsledků 16:30.TJ Sokol Osek nad Bečvou zve srdečně všechny občany na 1. ročník „Soutěže o nejlepší
kotlíkový guláš“, která se bude konat v sobotu 14. října 2023 na travnaté ploše za hřištěm u
sokolovny. Sraz 2 až 7 - mi členných soutěžních týmů je do 9:00 hodin na travnaté ploše za
hřištěm u sokolovny, začátek vaření 10:00 – 14:30, ochutnávka a hodnocení je od 14:30,
vyhlášení výsledků 16:30.
TJ Sokol Osek nad Bečvou zve srdečně všechny občany na 1. ročník „Soutěže o nejlepší kotlíkový guláš“, která se bude konat v sobotu 14. října 2023 na travnaté ploše za hřištěm u sokolovny. Sraz je do 9:00 hodin na travnaté ploše za hřištěm u sokolovny, začátek vaření 10:00 – 14:30, ochutnávka a hodnocení je od 14:30, vyhlášení výsledků 16:30.
PROPOZICE A PODMÍNKY ÚČASTI V SOUTĚŽI
PŘIHLÁŠENÍ:
- do soutěže se mohou přihlásit 2-7 členné týmy
- podmínkou je vyplnění přihlášky v termínu do 11.10.2023 odkaz: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeEXtt.../viewform...
- po naplnění kapacity (max. 15 soutěžních týmů) bude přihlašování ukončeno
- startovné bude uhrazeno v den konání akce ve výši 200,- Kč
ZADÁNÍ SOUTĚŽE:
- do soutěže budou zařazeny pouze guláše, vařené v den konání soutěže na místě a v čase od 10:00 do 14:00 hodin. Ochutnávka od 14:30.
- podmínka – vše se připravuje na místě „od nuly“, vaří se v jedné nádobě od začátku po dokončení. Maso je možné předem si naložit, je možné dopředu připravit vývar (maso může být jakéhokoliv druhu – hovězí, divočina, vepřové...; přípustný je i houbový, buřtový či třeba fazolový guláš apod.))
- začátek vaření je pro všechny družstva stejný a to od 10:00 hodin
- vzorky pro odbornou porotu budou pořadatelem odebrány v 14:30 hodin (asi 2 porce)
- veškeré suroviny a materiál na vaření, včetně zdroje energie (kotlík, hrnec, dřevo) si zajistí na své náklady soutěžící družstva
- kvůli riziku popálení travního porostu si každé družstvo zabezpečí místo pro vaření (např. podsypání ohniště štěrkem, podložení nehořlavým materiálem – cihly, plech...)
- minimální množství soutěžícího guláše je 5 l
- soutěžící musí předložit doklad o koupi masa či potvrzení, že maso je nezávadné!
- prodej gulášů návštěvníkům akce je v režii soutěžního týmu, soutěžní týmy si zajistí pouze chleba a ubrousky, misky a lžíce zajistí pořadatel
- DOPORUČUJEME vydávat divákům jen velmi malé (degustační) porce guláše – jeden kousek masa a trochu šťávy – oslovíte tak více diváků a velké porce chce málokdo, guláše pak povětšinou končí v koších.
- soutěžní tým je povinen přidělené místo udržovat v čistotě a po ukončení soutěže a před opuštěním prostoru jej uvést do původního stavu a předat pořadateli
POŘADATEL ZAJISTÍ:
- tekoucí pitnou vodu
- označení vymezených prostor, kde budou soutěžící vařit
- slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších
- možnost „dalšího“ občerstvení
- kritéria hodnocení budou vyvěšena v areálu soutěže
- 1 pivní set (stůl + lavice)
- jednorázové nádobí a příbory na prodej soutěžních gulášů
SOUTĚŽÍCÍ SI SAMI ZAJISTÍ:
- suroviny
- pracovní nářadí
- stan (není podmínkou)
- dekoraci na výzdobu stánku a stylové oblečení dle vlastního uvážení (bude samostatně hodnoceno)
- pracovní stůl (pokud nebude stačit pivní set dodaný pořadatelem)
- kotlík a veškeré kuchyňské náčiní potřebné k vaření
- chleba, ubrousky pro vydávání guláše
- úklid soutěžícího – stánkového prostoru po akci do vzorného pořádku.
