Soutěž o nejlepší kotlíkový guláš
09.09.2024 21:43
TJ Sokol Osek nad Bečvou zve srdečně všechny občany na 2. ročník „Soutěže o nejlepší kotlíkový guláš“, která se bude konat v sobotu 12. října 2024 na travnaté ploše za hřištěm u sokolovny. Sraz 2 až 5-ti členných soutěžních týmů je do 9:00 hodin na travnaté ploše za hřištěm u sokolovny, začátek vaření 10:00, ochutnávka a hodnocení je od 14:00, vyhlášení výsledků 16:00. Každý soutěžní tým si zajistí vlastní kotlík max. 25 l, dřevo, kuchařské potřeby a suroviny. Je zakázané dopředu suroviny předvařovat. Soutěžní týmy mohou mít nakrájené maso, cibuli a případně připravený vývar, minimální množství připraveného guláše je 5 litrů. Bližší informace naleznete v podmínkách a propozicích k soutěži.
PROPOZICE A PODMÍNKY ÚČASTI V SOUTĚŽI
PŘIHLÁŠENÍ:
do soutěže se mohou přihlásit týmy s maximálním počtem 5 lidí v týmu
soutěžní tým se přihlásí na odkaz v termínu do středy 9.10.2024 12:00
po naplnění kapacity (max. 15 soutěžních týmů) bude přihlašování ukončeno
startovné bude uhrazeno pořadateli v den konání akce ve výši 400,- Kč
ZADÁNÍ SOUTĚŽE:
do soutěže budou zařazeny pouze guláše, vařené v den konání Gulášfestu, na místě a v čase od 10:00 do 14:00 hodin. Ochutnávka od 14:00.
Podmínka – vše se připravuje na místě „od nuly“, vaří se v jedné nádobě od začátku po dokončení. Maso je možné předem si naložit, je možné dopředu připravit vývar (maso může být jakéhokoliv druhu – hovězí, divočina, vepřové...; přípustný je i houbový, buřtový či třeba fazolový guláš apod.))
začátek vaření je pro všechny družstva stejný a to od 10:00 hodin
veškeré suroviny a materiál na vaření, včetně zdroje energie (kotlík, hrnec, dřevo) si zajistí na své náklady soutěžící družstva
kvůli riziku popálení travního porostu si každé družstvo zabezpečí místo pro vaření (např. podsypání ohniště štěrkem, podložení nehořlavým materiálem – cihly, plech...)
minimální množství soutěžícího guláše je 5 l
soutěžící musí předložit doklad o koupi masa či potvrzení, že maso je nezávadné!
prodej gulášů návštěvníkům akce je v režii soutěžního týmu, soutěžní týmy si zajistí pouze chleba a ubrousky, misky a lžíce zajistí pořadatel
DOPORUČUJEME vydávat divákům jen velmi malé (degustační) porce guláše – jeden kousek masa a trochu šťávy – oslovíte tak více diváků a velké porce chce málokdo, guláše pak povětšinou končí v koších.
soutěžní tým je povinen přidělené místo udržovat v čistotě a po ukončení soutěže a před opuštěním prostoru jej uvést do původního stavu a předat pořadateli
POŘADATEL ZAJISTÍ:
tekoucí pitnou vodu
degustační naběračku
označení vymezených prostor, kde budou soutěžící vařit
slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších
možnost „dalšího“ občerstvení
kritéria hodnocení budou vyvěšena v areálu soutěže
1 pivní set (stůl + lavice)
jednorázové nádobí a příbory na prodej soutěžních gulášů
SOUTĚŽÍCÍ SI SAMI ZAJISTÍ:
suroviny
pracovní nářadí
stan (není podmínkou)
dekoraci na výzdobu stánku a stylové oblečení dle vlastního uvážení (bude samostatně hodnoceno)
pracovní stůl (pokud nebude stačit pivní set dodaný pořadatelem)
kotlík o objemu max. 25 l a veškeré kuchyňské náčiní potřebné k vaření
dřevo na topení (dřevo je jediný povolený zdroj tepla)
chleba, ubrousky pro vydávání guláše
úklid soutěžícího – stánkového prostoru po akci do vzorného pořádku.
HODNOCENÍ
Nejlepší kotlíkový guláš na základě hodnocení diváků
Nejhezčí výzdoba a kostýmy na základě hodnocení odborné poroty (která bude zároveň dohlížet na dodržování pravidel
)
TJ Sokol Osek nad Bečvou zve srdečně všechny občany na 2. ročník „Soutěže o nejlepší kotlíkový guláš“, která se bude konat v sobotu 12. října 2024 na travnaté ploše za hřištěm u sokolovny. Sraz_2_až 5-ti členných soutěžních týmů je do 9:00 hodin na travnaté ploše za hřištěm u sokolovny, začátek vaření 10:00, ochutnávka a hodnocení je od 14:00, vyhlášení výsledků 16:00. Každý soutěžní tým si zajistí vlastní kotlík max. 25 l, dřevo, kuchařské potřeby a suroviny. Je zakázané dopředu suroviny předvařovat. Soutěžní týmy mohou mít nakrájené maso, cibuli a případně připravený vývar, minimální množství připraveného guláše je 5 litrů. Bližší informace naleznete v podmínkách a_propozicích k soutěži.
PROPOZICE A PODMÍNKY ÚČASTI V SOUTĚŽI
PŘIHLÁŠENÍ
- do soutěže se mohou přihlásit týmy s maximálním počtem 5 lidí v týmu
- soutěžní tým se přihlásí vyplněním formuláře na tomto odkazu v termínu do středy 9.10.2024 12:00
- po naplnění kapacity (max. 15 soutěžních týmů) bude přihlašování ukončeno
- startovné bude uhrazeno pořadateli v den konání akce ve výši 400,- Kč
ZADÁNÍ SOUTĚŽE
- do soutěže budou zařazeny pouze guláše, vařené v den konání Gulášfestu, na místě a v čase od_10:00 do 14:00 hodin. Ochutnávka_od_14:00.
- Podmínka – vše se připravuje na místě „od nuly“, vaří se v jedné nádobě od začátku po_dokončení. Maso je možné předem si naložit, je možné dopředu připravit vývar (maso může být jakéhokoliv druhu – hovězí, divočina, vepřové...; přípustný je i houbový, buřtový či třeba fazolový guláš apod.)
- začátek vaření je pro všechny družstva stejný a to od 10:00 hodin
- veškeré suroviny a materiál na vaření, včetně zdroje energie (kotlík, hrnec, dřevo) si zajistí na své náklady soutěžící družstva
- kvůli riziku popálení travního porostu si každé družstvo zabezpečí místo pro vaření (např._podsypání ohniště štěrkem, podložení nehořlavým materiálem – cihly, plech...)
- minimální množství soutěžícího guláše je 5 l
- soutěžící musí předložit doklad o koupi masa či potvrzení, že maso je nezávadné!
- prodej gulášů návštěvníkům akce je v režii soutěžního týmu, soutěžní týmy si zajistí pouze chleba a_ubrousky, misky a lžíce zajistí pořadatel
- DOPORUČUJEME vydávat divákům jen velmi malé (degustační) porce guláše – jeden kousek masa a trochu šťávy – oslovíte tak více diváků a velké porce chce málokdo, guláše pak povětšinou končí v koších.
- soutěžní tým je povinen přidělené místo udržovat v čistotě a po ukončení soutěže a před opuštěním prostoru jej uvést do původního stavu a předat pořadateli
POŘADATEL ZAJISTÍ
- tekoucí pitnou vodu
- degustační naběračku
- označení vymezených prostor, kde budou soutěžící vařit
- slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších
- možnost „dalšího“ občerstvení
- kritéria hodnocení budou vyvěšena v areálu soutěže
- 1 pivní set (stůl + lavice)
- jednorázové nádobí a příbory na prodej soutěžních gulášů
SOUTĚŽÍCÍ SI SAMI ZAJISTÍ
- suroviny
- pracovní nářadí
- stan (není podmínkou)
- dekoraci na výzdobu stánku a stylové oblečení dle vlastního uvážení (bude samostatně hodnoceno)
- pracovní stůl (pokud nebude stačit pivní set dodaný pořadatelem)
- kotlík o objemu max. 25 l a veškeré kuchyňské náčiní potřebné k vaření
- dřevo na topení (dřevo je jediný povolený zdroj tepla)
- chleba, ubrousky pro vydávání guláše
- úklid soutěžícího – stánkového prostoru po akci do vzorného pořádku.
HODNOCENÍ
- Nejlepší kotlíkový guláš na základě hodnocení diváků
- Nejhezčí výzdoba a kostýmy na základě hodnocení odborné poroty (která bude zároveň dohlížet na_dodržování pravidel)
